shado, może masz zrobiony w kiepskim stylu patent na auto-światełka, tzn realizowany w wersji "diodowej". Wtedy, z tytułu właśnie zastosowania diód/diod (nie wiem, jak to po polskiemu ;-) ) masz spadek napięcia ok 1V. Niby niedużo, ale po włączeniu światełek włącznikiem, jest zauważalna różnica w jasności.
Samowłączające się światła pozycyjne.
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez hsurimWitam !
Otóż, po przekęceniu stacyjki, po kilku sekundach słychać delikatne pyknięcie i zapalają mi się pozycje, ale bez oświetlenia deski, oraz pozostałych elementów wyposażenia w kabinie.
Kiedy przekręcę wyłącznik świateł na pozycję, wówczas (przy włączonym silniku) pozycje świecą się jaśniej i jednocześnie mam podświetlone elementy wnętrza. Jak wyłączę pozycje, to ponownie świecą się nieco słabiej - wewnątrz oczywiście wszystko gaśnie. (...)
Czy mógłby ktoś mi podpowiedzieć, gdzie szukać modułu, który steruje tym wszystkim ?? :?:Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.
Komentarz
-
-
Na allegro można kupić Automatyczny włącznik świateł koszt ok 30zł dobry bajer! Automatycznie włącza światła po uruchomieniu silnika wykrywając napięcie ładowania w instalacji i automatycznie je wyłącza po zakończeniu jazdy - dzięki takiemu rozwiązaniu oszczędzasz akumulator !!!Grunt to śmigać!
Komentarz
-
-
A'propos świateł wersji skandynawskiej, jak to ma się do Octavek to niewiem, ale w ciężarówce na ,,automacie'' jest 18V a po włączeniu świateł ręcznie normalne 24V. Więc różnica jest, aż 6V . Ale to tak na marginesie w nawiązaniu do wcześniejszych postów.Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
A mówiła mama -
"Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie.
http://campaign.scania.com/v8/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez socha86Na allegro można kupić Automatyczny włącznik świateł koszt ok 30zł dobry bajer!ponieważ w tym modelu za pośrednictwem Maxi-Dot lub VAG-a możesz sobie po prostu taką funkcję aktywować, bądz nie i nie musisz nic dokupować
[ Dodano: Sob 03 Sty, 09 19:47 ]
Zamieszczone przez slawek123a i jeszcze jedno czy w wersji elegance znajde czujnik deszczu i zestaw głośnomowiacy?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bigtym modelu za pośrednictwem Maxi-Dot lub VAG-a możesz sobie po prostu taką funkcję aktywować, bądz nie i nie musisz nic dokupowaćGrunt to śmigać!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez socha86Tylko z tego co piszą to jak włączysz ten bajer to światła zapalają się od razu po przekręceniu kluczyka a nie odpaleniuChyba nie siedzisz w aucie z kluczykiem przekreconym do pocyji "zapłon" a tylko od tej pozycji zapalają sie światła.
Chodzi mi o to że nie ma po co kupować czegoś co masz juz w standarcieCzarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz